Casser Les Codes

Składniki:
- 40 ml Koniak Leyrat Assemblage Nr 1
 - 25 ml Leyrat Pineau Pierres Blanches
 - 10 ml Syropu z gruszki
 - 2 krople bittera kawowego
 - kostki lodu
 
Ten przepis jest banalnie prosty. Do shakera wlej koniak, Pineau, syrop i bitter i mocno zmieszaj. Zmiksowany koktajl podaj na kostkach lodu w kieliszkach do martini.
Golden Pear

Składniki:
- 40 ml Koniak Leyrat VS
 - 25 ml Leyrat Pineau des Charentes Pierres Blanches
 - 10 ml syropu z gruszki
 - 1 kropla bittera kawowego
 - sok pomarańczowy (do wypełnienia)
 - kostki lodu
 
Bezpośrednio do szklanki wrzuć kostki lodu. Wlej koniak, a następnie pozostałe składniki. Koktajl możesz przystroić skórką pomarańczy lub plasterkami gruszki.
Ardent Champ

Składniki:
- 200 ml koniak Leyrat VSOP
 - 100 ml wina musującego
 - 3 krople Angostura Bitter
 - szczypta brązowego cukru
 - kawałek skórki pomarańczy
 
Umieść cukier na dnie szklanki i dodaj do niego bitter, aby cukier mógł go wchłonąć. Następnie wlej koniak i uzupełnij winem musującym. Podawaj w szkle typu flet i udekoruj skórką z pomarańczy.
T-Lemon

Składniki:
- 90 ml naparu z herbaty cytrynowej
 - 15 ml koniaku Leyrat VS
 - 20 ml białego wina
 - 30 ml soku pomarańczowego
 - kostki lodu
 - plastry pomarańczy
 
Wszystkie składniki wymieszaj w shakerze. Podawaj w szklance na lodzie i udekoruj plastrem pomarańczy.
Red Light

Składniki:
- 30 ml koniaku Leyrat VS
 - 30 ml soku truskawkowego
 - 20 ml soku z ananasa
 - 10 ml soku z cytryny
 
Wszystkie składniki wymieszaj w shakerze z lodem, a następnie przecedź do kieliszka martini. Udekoruj świeżą truskawką.




