Casser Les Codes
Składniki:
- 40 ml Koniak Leyrat Assemblage Nr 1
- 25 ml Leyrat Pineau Pierres Blanches
- 10 ml Syropu z gruszki
- 2 krople bittera kawowego
- kostki lodu
Ten przepis jest banalnie prosty. Do shakera wlej koniak, Pineau, syrop i bitter i mocno zmieszaj. Zmiksowany koktajl podaj na kostkach lodu w kieliszkach do martini.
Golden Pear
Składniki:
- 40 ml Koniak Leyrat VS
- 25 ml Leyrat Pineau des Charentes Pierres Blanches
- 10 ml syropu z gruszki
- 1 kropla bittera kawowego
- sok pomarańczowy (do wypełnienia)
- kostki lodu
Bezpośrednio do szklanki wrzuć kostki lodu. Wlej koniak, a następnie pozostałe składniki. Koktajl możesz przystroić skórką pomarańczy lub plasterkami gruszki.
Ardent Champ
Składniki:
- 200 ml koniak Leyrat VSOP
- 100 ml wina musującego
- 3 krople Angostura Bitter
- szczypta brązowego cukru
- kawałek skórki pomarańczy
Umieść cukier na dnie szklanki i dodaj do niego bitter, aby cukier mógł go wchłonąć. Następnie wlej koniak i uzupełnij winem musującym. Podawaj w szkle typu flet i udekoruj skórką z pomarańczy.
T-Lemon
Składniki:
- 90 ml naparu z herbaty cytrynowej
- 15 ml koniaku Leyrat VS
- 20 ml białego wina
- 30 ml soku pomarańczowego
- kostki lodu
- plastry pomarańczy
Wszystkie składniki wymieszaj w shakerze. Podawaj w szklance na lodzie i udekoruj plastrem pomarańczy.
Red Light
Składniki:
- 30 ml koniaku Leyrat VS
- 30 ml soku truskawkowego
- 20 ml soku z ananasa
- 10 ml soku z cytryny
Wszystkie składniki wymieszaj w shakerze z lodem, a następnie przecedź do kieliszka martini. Udekoruj świeżą truskawką.